
Składniki (ok. 1 litr):
- 1,5 kg jabłek (różne odmiany, słodko-kwaśne),
- 500 ml wody,
- 100 g cukru (lub miodu),
- 1 laska cynamonu,
- 3 goździki,
- 1 cm świeżego imbiru, pokrojonego w plastry
Przygotowanie:
- Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne.
- W dużym garnku zagotuj wodę z cukrem i przyprawami.
- Dodaj jabłka i gotuj na małym ogniu przez 20–25 minut, aż będą miękkie.
- Zdejmij z ognia, odstaw na 10 minut.
- Następnie zmiksuj na gładki sok.
- Przecedź przez sitko lub gazę.
- Podawaj ciepły lub schłodzony.

 3 tygodni temu
                                                    3 tygodni temu
                    
![Tragiczny pożar. Nie żyje 69-latek [ZDJĘCIA]](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/10/EAttachments9048905ad0aa3c66afbbf3188df94bad472bf38_xl.jpg)


![Tragedia w Ossówce. W domu znaleziono ciało mężczyzny [ZDJĘCIA]](https://static2.slowopodlasia.pl/data/articles/xga-4x3-tragedia-w-ossowce-w-domu-znaleziono-cialo-mezczyzny-zdjecia-1761911787.jpg)






